Web Analytics Made Easy - Statcounter

آیا تا به حال شده که فایل خاصی را حذف کنید، برخی تنظیمات ویندوز را تغییر دهید، یا برخی از فرآیند‌ها را غیرفعال کنید و این کار‌ها باعث عملکرد غیرعادی یا حتی از کار افتادن ویندوز شوند؟ تنظیمات و فرآیند‌های زیادی وجود دارند که برای عملکرد روان سیستم عامل ویندوز ضروری هستند. غیرفعال کردن یا ایجاد تغییر نامناسب در آن‌ها ممکن است سیستم عامل کامپیوتر شما را از کار انداخته یا با مشکلاتی جدی مواجه کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تا جایی که در نهایت مجبور خواهید شد دوباره اقدام به نصب سیستم عامل کنید.

در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با تعدادی از این کار‌های خطرناک که می‌توانند سیستم عامل رایانه ویندوزی‌تان را به فنا داده و از کار بیندازند، آشنا کنیم. پس حتماً با ما همراه بوده و از این به بعد سعی کنید تا کار‌هایی که در ادامه می‌آیند را با احتیاط کامل انجام داده و یا آن‌ها را به افراد متخصص بسپارید.

۱- ایجاد تغییرات در ویرایشگر رجیستری (Registry Editor)

گاهی اوقات لازم است برخی تنظیمات رجیستری ویندوز را تغییر دهیم تا تنظیمات خاصی را غیرفعال کنیم، نرم افزاری را روان‌تر اجرا کنیم یا مشکلی را برطرف کنیم. هنگامی که ابزار‌های سنتی ویندوز نمی‌توانند مشکلات این سیستم عامل را حل کنند، دستکاری ویرایشگر رجیستری اغلب مشکل را برطرف می‌کند و ما هم در آموزش‌های دیجی رو بار‌ها به این مورد اشاره کرده‌ایم.

اگر چه ویرایشگر رجیستری می‌تواند به حل مشکلات جدی کمک کند، اما یکی از مناطق پرخطر ویندوز است که باید به کلی از آن اجتناب کنید، مگر اینکه کاملاً ضروری باشد. یک تغییر به ظاهر کوچک در رجیستری می‌تواند عملکرد رایانه شما را تحت تأثیر قرار داده، امنیت اطلاعات شما را به خطر بیندازد، عملکرد درایور‌ها را مختل کند، دسترسی شما را به برخی ویژگی‌های پرکاربرد محدود کند و یا در بدترین حالت باعث از کار افتادن ویندوز شود که در این حالت باید دوباره اقدام به نصب سیستم عامل کنید.

مایکروسافت در وب سایت پشتیبانی خود به کاربران در مورد ایجاد تغییر در ویرایشگر رجیستری به صورت جدی هشدار داده، بنابراین می‌توانید حدس بزنید که این کار چقدر می‌تواند خطرناک باشد. هر زمان که برای حل یک مشکل گزینه‌ای به غیر از تغییر ویرایشگر رجیستری سراغ دارید، حتماً اول آن را امتحان کنید و دستکاری رجیستری را همواره به عنوان آخرین راه حل در نظر بگیرید.

۲- غیرفعال کردن به‌روزرسانی خودکار ویندوز

به‌روزرسانی‌های ویندوز برای دسترسی به ویژگی‌های جدید معرفی شده توسط مایکروسافت و افزایش سرعت عملکرد سیستم عامل با برطرف کردن اشکالات احتمالی آن کاملاً ضروری هستند و مهم‌تر از همه اینکه با مسدود کردن حفره‌های امنیتی ویندوز که به صورت مداوم در حال شناسایی هستند، مانع از نفوذ هکر‌ها یا بدافزار‌های مخرب می‌شوند.

با این توضیحات، غیرفعال کردن به‌روزرسانی‌های خودکار ویندوز می‌تواند منجر به آسیب‌های جدی به سیستم عامل و اطلاعات شما شود. اگر این ویژگی را برای مدت زمانی طولانی غیرفعال نگه دارید، متوجه بروز برخی مشکلات در زمینه پایداری سیستم، کاهش عملکرد، هشدار‌های مکرر آنتی ویروس در مورد حملات بدافزار و موارد دیگری از این دست خواهید شد.

بنابراین، اگر از دست به‌روزرسانی‌های مکرر ویندوز خسته می‌شوید و به فکر خاموش کردن آن‌ها هستید، باید در تصمیم خود تجدید نظر کنید. حتی اگر بنا به هر دلیلی روشن نگه داشتن به‌روزرسانی خودکار برایتان مشکل ایجاد می‌کند، می‌توانید آن را موقتاً متوقف کنید. سپس، پس از یک یا دو هفته، سیستم عامل را به‌روز کنید و دوباره آن را متوقف کنید. به این ترتیب، در دوره‌های زمانی بسیار کوتاه حتماً باید به صورت دستی ویندوز را به‌روزرسانی کنید و هیچ وقت آن را برای مدت طولانی از دسترسی به آپدیت‌های جدید محروم نکنید.

۳- غیرفعال کردن فایروال Microsoft Defender

دیوار آتش یا فایروال وظیفه محافظت از سیستم عامل در برابر انواع تهدیدات امنیتی آفلاین و آنلاین را بر عهده دارد. این برنامه که در ویندوز‌های جدید مایکروسافت با عنوان Microsoft Defender Firewall شناخته می‌شود، می‌تواند بدافزار‌ها را قبل از اینکه بخواهند به سیستم نفوذ کنند، شناسایی کرده و همزمان با قطع دسترسی آن به شما نیز هشدار‌های لازم را می‌دهد.

فایروال ویندوز مانند یک نگهبان همیشه مراقب است و به عنوان یک دفاع دائمی در برابر همه حملات عمل می‌کند تا کامپیوتر و داده‌های شما را ایمن نگه دارد. با خاموش کردن این ویژگی، در واقع سرباز‌های خط مقدم خود را به خانه برمی‌گردانید و اجازه می‌دهید که ویروس‌ها هر کاری که دوست دارند در کامپیوتر شما انجام دهند!

خاموش کردن فایروال داده‌های شما را در معرض خطر قرار داده و امنیت و حریم خصوصی شما را به مخاطره می‌اندازد. بنابراین، به هر قیمتی که شده باید آن را فعال نگه دارید. حتی اگر به دلایلی می‌خواهید فایروال ویندوز را خاموش کنید، مطمئن شوید که یک برنامه آنتی ویروس جایگزین و قابل اعتماد دارید تا مسئولیت محافظت از سیستم را بر عهده بگیرید.

۴- اجرای دستورات Command Prompt از منابع نامعتبر

خط فرمان ویندوز یا همان Command Prompt، کاربران حرفه‌ای ویندوز را قادر می‌سازد تا کار‌های خاصی را به کمک دستورات مربوطه انجام دهند. می‌توانید به کمک برنامه Command Prompt بررسی‌های مختلفی را انجام داده و عملکرد بخش‌های مختلف ویندوز را تحت نظر داشته و عیب‌یابی کنید. یا می‌توانید فایل‌ها را با هم مقایسه کرده و تنظیمات انرژی را برای بهینه‌سازی مصرف برق دستگاه خود تغییر دهید، و موارد دیگر.

در بیشتر موارد، برای اجرای دستورات، باید به برنامه Command Prompt دسترسی مدیریتی بدهید. در نتیجه، فرآیند‌هایی که در برنامه اجرا می‌کنید به تمام فایل‌های مهم و حیاتی ویندوز دسترسی خواهند داشت. بنابراین، اجرای چنین دستوراتی از منابع نامعتبر بدون دانستن اینکه واقعاً قرار است چه کاری انجام دهند، قطعاً می‌تواند شما را به دردسر بیاندازد.

اگر تاکنون اطلاع نداشتید باید بدانید که بعضی از دستورات Command Prompt می‌توانند هارد دیسک رایانه شما را به طور کامل پاک کنند، حساب کاربری شما را حذف کنند، کامپیوتر شما را ریست کنند و حتی اینترنت دستگاه شما را برای همیشه غیرفعال کنند! علاوه بر این، لغو دستوراتی که از طریق Command Prompt صادر شده‌اند، همواره ممکن نیست و در برخی موارد نمی‌توان شرایط را به حالت عادی برگرداند.

بنابراین، دفعه بعد که می‌خواهید دستوری را در برنامه Command Prompt اجرا کنید، حتماً به دقت تمام جوانب را بررسی کرده و علاوه بر اینکه به معتبر بودن منبع آموزش دهنده دقت می‌کنید، سعی کنید بفهمید که دستور مذکور قرار است چه کاری انجام دهد. اما، به عنوان یک قاعده کلی همواره از اجرای دستورات نامشخصی که از منابع نامعتبر می‌آیند، خودداری کنید.

۵- غیرفعال کردن فرآیند‌های ضروری سیستم عامل و حذف فایل‌های ویندوز

به یاد داشته باشید که هرگز نباید فایل‌ها و فرآیند‌های حیاتی ویندوز را حذف یا غیرفعال کنید. حذف یا غیرفعال کردن آن‌ها می‌تواند منجر به خرابی کامل سیستم عامل شود و شما را ملزم به نصب مجدد آن کند. بنابراین، قبل از انجام چنین تغییراتی حتماً به خوبی فکر و تحقیق کنید.

به طور کلی توصیه می‌شود هیچ فایلی را از درایوی که ویندوز در آن نصب شده است پاک نکنید. اما اگر قصد انجام چنین کاری را دارید، حتماً تحقیق مناسب و کافی انجام دهید. حتماً با فایل‌ها و پوشه‌های مهم ویندوز که هرگز نباید وارد آن‌ها شده و تغییرات ایجاد کنید، آشنا شده و آن‌ها را بشناسید.

به همین ترتیب، در مورد غیرفعال کردن فرآیند‌ها در Task Manager ویندوز هم باید حسابی مراقب باشید. هرگز فرآیندی را که در مورد آن اطلاع کافی ندارید، غیرفعال نکنید؛ حتی اگر این کار برای آزاد کردن منابع CPU، حافظه رم یا بهبود‌هایی از این دست باشد.

۶. نصب برنامه‌ها از منابع نامعتبر

نرم افزار‌ها و برنامه‌های دانلود شده از منابع غیرقابل اعتماد می‌توانند حامل ویروس بوده و آن‌ها را وارد رایانه شما کنند. درست است که فایروال مایکروسافت دیفندر اکثر آن‌ها را هنگام نصب شناسایی و مسدود می‌کند، اما در برخی موارد ویروس می‌تواند جدید بوده و یا به طریقی بتواند سیستم امنیتی ویندوز را دور بزند.

بنابراین، همیشه فایل‌های مورد نیاز خود را از وب‌سایت‌های معتبر دانلود کنید و قبل از کلیک کردن بر روی دکمه دانلود، مطمئن شوید که فایل‌ها امن و بی‌خطر هستند. علاوه بر این، اگر فایروال یا آنتی ویروس شما در مورد یک تهدید بالقوه هشدار می‌دهد، هرگز این هشدار‌ها را نادیده نگیرید و اگر پی بردید که برنامه واقعاً دارای مشکل است، به هیچ وجه آن را نصب نکنید.

نقطه بازیابی ایجاد کرده و به طور منظم نسخه پشتیبان تهیه کنید

هر چقدر هم که برای اجتناب از انجام کار‌های بالا تلاش کنید، همیشه این احتمال وجود دارد که روزی اتفاق غیرمنتظره‌ای رخ دهد. در نتیجه، ممکن است به راحتی تمام اطلاعات ارزشمند خود را از دست بدهید یا مجبور شوید سیستم عامل را دوباره نصب کنید.

اگر می‌خواهید جلوی چنین وضعیتی را بگیرید، بهتر است یک نقطه بازیابی در ویندوز ایجاد کنید تا همیشه بتوانید رایانه خود را به حالت سالم قبلی بازگردانید. البته، بهتر است این نقطه بازیابی را هر از گاهی تجدید کنید تا از لحاظ زمانی نیز در حد معقولی قرار داشته و تنظیمات رایانه را به زمان خیلی دور برنگرداند!

همچنین، باید به طور مرتب از فایل‌های مهم خود نسخه پشتیبان یا بکاپ تهیه کنید تا حتی اگر روزی ویندوز با مشکل مواجه شد و متعاقباً تمام نقاط بازیابی نیز بی‌اثر شدند، باز هم بتوانید به فایل‌های خود دسترسی داشته باشید. این کار برای فایل‌هایی که در درایو ویندوز (معمولاً درایو C) قرار دارند، بسیار ضروری‌تر است.

فرآیند‌ها و فایل‌های حیاتی ویندوز را دستکاری نکنید

در انتها توصیه‌ای که باز هم تکرار می‌کنیم این است که تمام تلاش خود را بکنید تا از انجام کار‌های پرخطر ذکر شده در بالا خودداری کنید و اگر برای حل مشکلی خاص نیاز به انجام چنین کار‌هایی دارید، حتماً قبل از هر کاری از اطلاعات مهم خود نسخه پشتیبان تهیه کنید.

منبع: دیجی رو

باشگاه خبرنگاران جوان وب‌گردی وبگردی

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: لپ تاپ اخبار فناوری منابع نامعتبر سیستم عامل غیرفعال کردن فرآیند ها فایل ها کار ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۶۱۰۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دارایی اسرائیل: باید تمامی غزه را نابود کنیم

شبکه هفت رژیم صهیونیستی روز پنجشنبه گزارش داد که بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی افراطی این رژیم تهدید به توقف انتقال وجوه به تشکیلات خودگردان فلسطین کرد و خواستار قطع کامل روابط با آن شد. او در عین حال از سرویس جاسوسی این رژیم (موساد) خواست تا رهبران جنبش حماس را ترور کرده و نوار غزه را به طور کامل نابود کند.

به گزارش ایسنا به نقل از روسیاالیوم، بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی افراطی رژیم صهیونیستی در یک سری پست در پلتفرم «X» پس از آنکه رسانه‌های عبری زبان جزئیات یک ابتکار عمل اشغالگران را که توسط تیم مذاکره کننده (شامل موساد، شین بت و ارتش) به شورای جنگ ارائه شده بود، فاش کردند عصر پنجشنبه خواستار ترور رهبران حماس شد.

اسموتریچ گفت: زمان آن فرا رسیده است که موساد به انجام کاری که برای آن آموزش دیده، بازگردد، رهبران حماس را در سرتاسر جهان نابود کند و درگیر مذاکراتی که غیرمسؤولانه انجام می‌شود و به امنیت اسرائیل آسیب می‌زند، نشود.

وزیر تندرو و رئیس حزب «صهیونیسم مذهبی» با ابراز مخالفت با هرگونه مذاکره با حماس در مورد تبادل اسرا، گفت: از این پس باید با حماس فقط با گلوله و بمب صحبت کنیم.

وی خواستار تهاجم به رفح در جنوب نوار غزه با سرعت بیشتر و به شکل قدرتمندتر و ادامه تهاجم در سراسر نوار غزه تا نابودی کامل آن شد».

اسموتریچ همچنین خاطرنشان کرد: «تشکیلات خودگردان فلسطین در حال تلاش برای صدور حکم بازداشت بین‌المللی علیه شخصیت‌های بلندپایه اسرائیل، سربازان و افسران ارتش اسرائیل است و با سازمان‌های فلسطینی و بین‌المللی برای جلوگیری از صادرات تسلیحات به اسرائیل برای توقف جنگ غزه همکاری می‌کند.»

وزیر دارایی دولت اشغالگر همچنین در واکنش به اقدام تشکیلات خودگردان فلسطین خواستار قطع کامل روابط با رام‌الله و تلاش برای سرنگونی دولت فلسطین شد.

وی در نامه‌ای به بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی گفت: این روزها، تشکیلات خودگردان فلسطین در دادگاه کیفری بین‌المللی در لاهه برای صدور حکم بازداشت شخصیت‌های بلندپایه اسرائیل تلاش می‌کند، این اقدامی خطرناک، بی‌سابقه و به منزله عبور از خطوط قرمز است.

اسموتریچ ادامه داد: تشکیلات خودگردان فلسطین شجاعت خود را از پشت کردن و آنچه آمریکا در زمینه حقوقی با اعمال تحریم‌ها علیه شهرک نشینان و ظاهراً ارتش اسرائیل انجام می‌دهد و نیز از اظهارات و مواضع کشورهای اروپایی در رابطه با جنگ غزه می‌گیرد.

وی افزود: «از شما (نتانیاهو) می‌خواهم به همه نهادهای بین‌المللی و هماهنگ‌کننده دولت اسرائیل در مناطق اطلاع دهید تا به طرف‌های فلسطینی که با آن‌ها در ارتباط هستند، اطلاع دهند که من سربازان و افسران ارتش اسرائیل را رها نخواهم کرد و به بقای قدرت متخاصم که آن‌ها و امنیت اسرائیل را در معرض خطر قرار می‌دهد، کمک نخواهم کرد.»

ایتامار بن گویر، وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز در واکنش به تصمیم واشنگتن در مورد گردان «نتسح یهودا» از بنیامین نتانیاهو نخست وزیر این رژیم خواست تا جلسه کابینه امنیتی - سیاسی را به منظور اعمال تحریم‌ها علیه تشکیلات خودگردان تشکیل دهد.

رسانه‌های عبری زبان روز شنبه گزارش دادند که واشنگتن قصد دارد در روزهای آینده گردان نتسح یهودا در ارتش اسرائیل را به دلیل نقض حقوق بشر و حملات علیه فلسطینیان در کرانه باختری تحریم کند.

این تحریم‌ها شامل ممانعت از دریافت سهمی از کمک‌های آمریکایی به ارتش اشغالگر و یا شرکت در آموزش مشترک با ارتش آمریکا از جانب این واحد نظامی است. این واحد نظامی در کرانه باختری متمرکز است و شامل شهرک نشینان تندرویی است که در هیچ واحد رزمی دیگری در نیروهای ارتش اشغالگر پذیرفته نشده‌اند.

آنتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده، پیشتر گفته بود که تصمیماتی در رابطه با نقض حقوق بشر توسط اسرائیل بر اساس قوانین (قانون لیهی) اتخاذ کرده است که ارائه کمک نظامی به افرادی را که مرتکب نقض حقوق بشر می‌شوند، ممنوع می‌کند.

قوانین لیهی که توسط سناتور آمریکایی پاتریک لیهی در اواخر دهه ۱۹۹۰ تهیه شد، کمک نظامی به افراد یا واحدهای نیروی امنیتی را که مرتکب نقض جدی حقوق بشر می‌شوند، ممنوع می‌کند.

دیگر خبرها

  • وقتی سکوی قهرمانی نابود می شود! / فیلم
  • کاربردهای خلاقانه برای لپتاپ‌ها و کامپیوتر‌های قدیمی
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند
  • خواسته برخی اعراب از اسرائیل برای نابودی حماس محال است
  • برخی اعراب از اسرائیل خواسته‌اند حماس را نابود کند؛ اما این محال است
  • روسیه تسلیحات غربی را قبل از تحویل به ارتش اوکراین نابود می‌کند
  • خواب کافی و تاثیر آن بر سلامت جسم و روان
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • وزیر اسرائیلی: کل غزه را نابود کنید
  • وزیر دارایی اسرائیل: باید تمامی غزه را نابود کنیم